Steun AZ Onder 16 zaterdag op Non-League Day!

Net als vorig jaar organiseert Victoria in samenwerking met AZ in de drie interlandweekenden van het voetbalseizoen, als AZ1 niet speelt, AZ Non-League Day. Op het trainingsveld naast het stadion krijgt een jeugdelftal dan de kans zich te laten zien aan de supporters. Voor de supporters is het een mooie gelegenheid om in een voetballoos weekend de beloften aan het werk te zien. Door spelers al op jonge leeftijd voor veel en fanatiek publiek te laten spelen hopen we bovendien dat de spelers eerder een band krijgen met AZ en de supporters!

Zaterdag 7 september speelt om 14:30 uur AZ Onder 16 tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente B2. De wedstrijd duurt, zoals altijd bij B-junioren, 2×40 minuten. Toegang is uiteraard gratis. Supporters kunnen plaatsnemen op de tribunes langs het trainingsveld. Eten en drinken is afhankelijk van de drukte verkrijgbaar naast het veld of boven in het café. Hier is ook bier te halen dat je in plastic bekers mee naar beneden kunt nemen! Ook voor opstellingsformulieren wordt gezorgd.

Toplichting Onder 16: ‘5 spelers moeten AZ1 halen’

AZ Onder 16 is de talentvolste lichting van de huidige AZ Jeugdopleiding. Het elftal werd vorig jaar als AZ Onder 15 landskampioen door de noordelijke competitie te winnen en vervolgens in Heemskerk Feyenoord te verslaan, winnaar van de zuidelijke competitie. Volgens voormalig trainer Koen Stam moeten zeker vijf spelers van deze lichting AZ1 halen. Bekende spelers zijn verdediger Sammuel Brobbey (broertje van Derrick (AZ Onder 19) en Kevin Luckassen (Ross County)), rechteraanvaller Robin Schouten, linkerspits Ferdy Druyf en spits Cani Yilmaz. Mooi detail is dat deze spelers ook al zeer enthousiast reageerden op de eerste Non-League Day!

Vlaggen, bier en fakkels: Be there!

Verder sluiten we ons aan bij de woorden van Marijn Beuker, topsportcoördinator bij AZ en vurig promotor van de jeugdopleiding: ”Hopelijk komen er veel supporters zodat de spelers beseffen dat AZ de beste plek voor ze is!” Dit is immers de leeftijd dat ook aasgieren van buitenlandse en binnenlandse topclubs naar Alkmaar komen. Samen met de RWF zullen we ook weer een actie voorbereiden met vlaggen en vuurwerk, maar dit kan alleen als er genoeg supporters in het vak staan. We verzamelen net als vorige keren aan de middenlijn-kant van de tribune aan de westzijde. Zorg dus dat je erbij bent voor een mooi, sfeervol voetbalmiddagje en laat zien dat de Ben-Side er ook staat voor de jeugdelftallen!

Zaterdag 7 september 14:30 uur, trainingsveld stadion, AZ Onder 16-FC Twente B2: Kom kijken en steun de jeugd!

Non-League Day #2