AZ D1 Tweede na zinderende finale.

Een andere overeenkomst tussen beide ploegen was de aanwezigheid van een vedette. Aan Feyenoord-kant was dat Parez Karim, een ijzersterke spits die met 14 goals topscorer van het toernooi werd en ook al de trekjes van een vedette vertoonde. Zijn repertoire ‘doelpunten vieren’ was bijvoorbeeld al zeer uitgebreid. Aan Alkmaarse zijde was dat natuurlijk Shabir Isoufi, een ingetogen schaduwspits, in de competitie al goed voor 28 doelpunten en ook tijdens dit toernooi AZ’s topscorer met 10 doelpunten. Beste speler werden ze overigens geen van beiden, die eer was weggelegd voor de straatvoetballer pur sang van Sparta D1: Guilliano Wijnaldum. Deze jongen wist de meest waanzinnige trucs met een bal uit te halen, maar was eigenlijk te balverliefd om constant van waarde te zijn voor zijn ploeg.

Dat bleek ook in de kruisfinale die AZ D1 met speels gemak van Sparta D1 won. Verdediger Joel Gemin stak Wijnaldum in zijn zak en gaf hem zelfs bij wijlen een koekje van eigen deeg, door hem met een hoogstandje het bos in te sturen. AZ D1 was met een beetje medewerking van Feyenoord D1 in die kruisfinale geraakt. Met vier punten stond het na de poules op gelijke hoogte met Willem II D1, maar door de 5-1 nederlaag van die ploeg tegen de Rotterdammers was hun doelsaldo slechter. Al na tien minuten stonden de Alkmaarders met anderhalf been in de finale door een 5-0 voorsprong. Naast Isoufi was het opvallend genoeg verdediger Jim Hulleman die de aandacht trok. Met maar liefst zeven goals werd hij tweede op de topscorerslijst van de Alkmaarders, alle zeven gescoord met zeer knappe schoten van ‘afstand’.

De finale werd een ware thriller. AZ D1 kwam al snel 2-0 achter en leek het zeer moeilijk te krijgen. Gemin en Karim vochten felle gevechten uit, hetgeen op een gegeven moment zelfs resulteerde in een tijdstraf van twee minuten voor beide kemphanen. Helaas moest Gemin later het strijdperk verlaten door een blessure, wat waarschijnlijk een opluchting zal zijn geweest voor de Feyenoord-spits. Publiek en reservespelers leefden zeer fel mee, wat bij de 3-3 van Hulleman resulteerde in vreugdetaferelen alsof de cup al binnen was. Vanaf de aftrap had de verdediger niet voor de eerste keer een schot op doel gewaagd en wonder boven wonder ging deze er nog in ook. Achtervolgd door de voltallige AZ-selectie spurtte hij een ererondje om het veld.

Het was echter nog lang niet gedaan. Isoufi zorgde weliswaar voor de voorsprong en in de laatste minuut spatte wat de winnende treffer zou zijn geweest uiteen op de lat. In de laatste seconde ging het dan toch nog mis. Een uitworp van de Rotterdamse keeper belandde in de voeten van Karim en geen van de Alkmaarders was meegelopen met een aansluitende Feyenoordspeler. Met Hulleman in zijn rug legde Karim terug en keeper Joey Le Duc was kansloos op de het schot van dichtbij. Sommige spelers waren nog een tijdje ontroostbaar, maar de Alkmaarders konden met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.

Een uitgebreid tv-verslag is op zondag 23 januari te bekijken om 12.30 uur ’s middags op SBS 6.

Statistieken AZ D1 Euro Kids Soccer 2005

Selectie AZ D1
Hobie Verhulst, Joey Le Duc, Joël Gemin, Jim Hulleman, Sead Mazreku, Mohamed Ouamar, Amine Toufik, Shabir Isoufi, Toufik Abdelkhalki en Melvin Halsema.

AZ D1 – Willem II D1
0-1, 0-2, 0-3, 1-3 Joël Gemin, 1-4, 2-4 Shabir Isoufi, 2-5.

AZ D1 – Feyenoord D1
0-1, 0-2, 1-2 Jim Hulleman, 2-2 Joël Gemin, 3-2 Jim Hulleman, 3-3, 4-3 Jim Hulleman, 4-4, 4-5, 5-5 Jim Hulleman.

AZ D1 – PSV D1
1-0 Melvin Halsema, 2-0 Shabir Isoufi, 3-0 Shabir Isoufi, 4-0 Shabir Isoufi, 5-0 Sead Mazreku, 5-1, 6-1 Shabir Isoufi, 7-1 Toufik Abdelkhalki, 7-2, 7-3, 7-4, 8-4 Toufik Abdelkhalki.

AZ D1 – Sparta D1 (kruisfinale)
1-0 Shabir Isoufi, 2-0 Jim Hulleman, 3-0 Shabir Isoufi, 4-0 Shabir Isoufi, 5-0 Jim Hulleman, 6-0 Joël Gemin.

AZ D1 – Feyenoord D1 (finale)
0-1, 0-2, 1-2 Shabir Isoufi (pen.), 2-2 Toufik Abdelkhalki, 2-3, 3-3 Jim Hulleman, 4-3 Shabir Isoufi, 4-4, 4-5, 5-5 Sead Mazreku, 5-6

Bron: AZ.nl